Nový majiteľ Slovglassu žiada štát o podporu, chce i strojársku výrobu

08.04.2013 Poltár

Poltár 8. apríla (TASR) - Sklárne Slovglass v Poltári, ktoré kúpila vlani v decembri v konkurze spoločnosť Convay, začne vyrábať vtedy, keď bude pripravený projekt, ktorý zabezpečí výrobu na dlhé roky. Pre MY - Novohradské noviny to uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ novej spoločnosti Poltár Crystal & STEEL, a.s. Pavel Petrech.

Podľa neho zapáliť pece a začať s výrobou bez dôkladnej prípravy, by nemalo zmysel. "Skončiť tretí raz v konkurze by bola hanba a pravdepodobne aj definitívny koniec sklárčiny v Poltári," uviedol.

Za spoločnosťou Convay stojí známy slovenský podnikateľ Vladimír Poór. Ten podľa Petrecha kúpil firmu preto, aby mohol oživiť región, aby dal ľuďom prácu. "Vie, že prvých pár rokov bude potrebné do fabriky veľa investovať,“ tvrdí Petrech. Firma už požiadala aj ministerstvo hospodárstva o investičnú pomoc vo výške 11 miliónov eur.

Kedy sa ale vo fabrike začne vyrábať, si Petrech netrúfa odhadnúť. „Do pol roka to určite nebude, no do dvoch rokov by sme mohli zamestnať do 400 ľudí,“ hovorí.

Okrem sklárskej výroby však nevylučuje ani iné možnosti a oblasti podnikania, napríklad strojársku výrobu. Okrem presunov vo firme to už navodzuje aj jej nový názov.
 

Vyberte región